Loppeangrep? Effektiv bekjempelse i kun fire trinn

Et loppeangrep i hjemmet ditt er plagsom for deg og kjæledyret ditt. Disse ekle småkrypene forårsaker nemlig mye kløe. Du ønsker selvsagt å bli kvitt dem raskest mulig. Det krever en god porsjon utholdenhet og tålmodighet å få bukt med et loppeangrep. I alvorlige tilfeller kan det to opptil flere måneder før du er helt kvitt dem. Men når du er nøye og gjentar behandlingen regelmessig, vil du komme i mål. Følg 4-trinnsplanen nedenfor for å bekjempe alle loppene effektivt. 

TRINN 1: Gjør kjæledyret ditt loppefri

Lopper forårsaker ikke bare masse kløe, men de formerer seg også i en rasende fart. Før du vet ord av det, er loppeangrepet et faktum. Start derfor med å gjøre hunden eller katten din loppefri så fort som mulig. For behandling av lopper er du nødt til å ta kontakt med din nærmeste veterinær.

TRINN 2: Behandle omgivelsene

95 % av loppene befinner seg i omgivelsene. De levende loppene som befinner seg på kjæledyret ditt utgjør altså kun 5 % av problemet. Derfor er det så viktig å behandle omgivelsene. Dette gjør du ved hjelp av Beaphar Loppespray. Denne sprayen dreper loppene og loppelarvene i omgivelsene. Fortsett å behandle omgivelsene hver 14. dag inntil kjæledyret ikke lenger er plaget av lopper. For at sprayen skal virke mest mulig effektivt, er det en del ting som du enten må eller ikke må gjøre på forhånd. 

I tillegg finnes det pipetter som Beaphar Dimethicare Line-On til kjæledyret ditt, og disse dreper ikke bare loppene som hopper på kjæledyret ditt, men de reduserer også fremveksten av nye lopper i omgivelsene.  

TRINN 3: Sørg for at kjæledyret ditt forblir loppefri

For å få kontroll på loppeproblemet og for å sørge for at kjæledyret ditt forblir loppefritt, er det viktig at alle kjæledyrene behandles med et langtidsvirkende middel mot lopper. Du kan velge mellom spray, sjampo eller dråper til hunden  eller katten din. Det er smak og behag hva du velger.

TRINN 4: Ikke glem ormekur til kjæledyret ditt

Under et loppeangrep plages kjæledyret ditt veldig av lopper, og det vil bite og klø seg. Når kjæledyret ditt svelger en loppe, kan denne overføre en bendelorm. Bendelormen vil etablere seg i kjæledyrets tarmer, derfor er det viktig at du også gir hunder og katter en ormekur etter at de har vært smittet av lopper. Dette fås hos veterinær.
 

Ekstra tips!

Behandle alle dyrene i hjemmet samtidig, og ikke glem kaniner, gnager, fugler  og ildere.