Beaphar - prevenir pulgas en gatos

Forebygging av lopper hos katter: hvordan og hvorfor

Du ønsker å gi katten din det best tenkelige stellet og du vil beskytte den mot ubehag. Lopper forårsaker en irriterende kløe, og derfor bør du helst forebygge lopper hos katten din. Når du gjør det på riktig måte, vil katten din trives, og dere vil kunne nyte livet sammen uten bekymringer. Det kan til og med spare dere for veterinærbesøk.

Forebyggende behandling er nøkkelordet. Det finnes flere måter dette kan gjøres på. Vi forklarer deg gjerne hvordan, og vi gir deg fire viktige argumenter for å forebygge lopper hos katten din.

Med et loppehalsbånd forebygger du lopper hos katten din

Med et loppeprodukter beskytter du katten din på en effektiv og enkel måte mot lopper. Beaphar Dimethicare Line-On til katter virker i ca. 30 dager, så det gir langvarig beskyttelse. 

Line-On beskytter hele katten din mot lopper. Virkestoffet sprer seg via talglaget i huden, enkelt og greit! For på denne måten kan du forebygge lopper hos katten din uten at loppen må bite først. Når loppen hopper på katten din, kommer den umiddelbart i kontakt med virkestoffet og dør.

Spray for å forebygge lopper hos katten din

Når du vil oppnå resultater umiddelbart, kan du velge en spray eller sjampo som egner seg til bruk på katten din. Du behandler selv hele kroppen og produktet er effektivt umiddelbart.

4 argumenter for å forhindre lopper på katten din

 1. Loppebitt påfører katten din kløe og ubehag
  For å kunne formere seg, må loppene bite katten din og suge blod. Særlig spyttet gir sterk kløe hos katter. Det gir samme smerte som et myggstikk hos oss mennesker, men bare at det oppstår over hele kroppen. En voldsom kløe!

  Etter hvert som loppene formerer seg, vil katten din bli bitt oftere, fordi det blir stadig flere lopper. Og lopper formerer seg veldig raskt. Hvis katten din er allergisk mot lopper, er den virkelig ille ute. Da må du gjøre hva som helst for å forebygge lopper hos katten din. For ett enkelt bitt er nok til å gi en voldsom allergisk reaksjon. Les mer om det i artikkelen: Loppeallergi hos katter og hunder: hvordan oppstår det og hva kan du gjøre mot det.
   
 2. Huset fullt av lopper…
  Når du først setter i gang med bekjempelsen av lopper etter at du har oppdaget dem, er du veldig sent ute. Husk hvorfor du ønsker å forebygge lopper hos katten din.

  En loppe legger opp til 500 egg i alt, dvs. 30–40 om dagen. Når eggene faller ned fra pelsen og på gulvet, vil de bli spredt gjennom hele huset, og nye lopper vil komme til ganske raskt. Ser du kun én loppe på katten din? Tenk da på alle loppeeggene rundt om i huset ditt ...
   
 3. Loppebekjempelse innendørs kan ta måneder, og du må spraye ned hele huset
  Lopper legger egg, og eggene blir til larver som forpupper seg. Loppen i puppen kan ikke bekjempes på grunn av det harde skallet som beskytter, til og med mot gift. Loppen avventer det perfekte tidspunktet for å klekke og kan overleve i puppen i flere måneder. Slik oppstår de klassiske historiene om folk som bokstavelig talt blir angrepet av horder av lopper etter at de kommer hjem fra ferie. Lopper utvikler seg i en rasende fart, og det kan ta måneder før du har bekjempet dem helt.
   
 4. Lopper kan føre til bendelormsmitte hos katten din
  Enkelte lopper har med seg en bendelormlarve. Når katten biter etter lopper, kan larven havne i tarmen til katten din. Og da katten plutselig også smittet med bendelorm. Så når katten din har lopper, bør du også gi den en ormekur.


Gi forebyggende behandling og unngå alvorlig ubehag. Slik forebygger du på en enkel måte lopper hos katten din.


Visste du forresten at det er mange ville historier om lopper i omløp? Nysgjerrig? Da kan du lese artikkelen: Lopper, fleip og fakta.