Beaphar Gato maúlla mucho

Overdreven mjauing? Du får til dette!

Mjauer katten din overdrevet mye? Dessverre kan noen katter være svært vedvarende med mjauing eller plutselig begynner å lage mye støy om natten. Hvorfor gjør katten din dette? Overdreven mjauing kan komme av ulike årsaker. Vi har listet opp de vanligste årsakene og gir deg gjerne noen tips om hvordan du kan håndtere atferden.

5 grunner til at katten din mjauer mye og hva du kan gjøre med det:

  1. Noen katter liker bare å prate

Du forventer kanskje ikke det, men enkelte katteraser er kjent for å mjaue mer enn andre. Har du er Siameser eller en annen østlig katterase er mjauing dessverre mer naturlig. De er skravlebøtter som kan mjaue ganske mye og høyt. Mjauer katten din mye? Ikke overreager, det kan stimulere til mer mjauing.

  1. Katten din mjauer mye på grunn av en medisinsk årsak

Katten din kan plutselig begynne å mjaue mer fordi den har vondt og vil gi deg beskjed om dette. Det er derfor greit å få en medisinsk årsak utelukket av veterinæren. Hvis du har en eldre katt, kan katten din også begynne å mjaue fordi den mister orientering på grunn av døvhet, dårlig syn eller begynnelsen av demens. Du kan lese flere tips om hvordan du kan hjelpe en seniorkatt i bloggen:....

  1. Katten din er brunstig

Hvis du har en katt som ikke er sterilisert, kan hormoner også være årsaken til hyppig mjauing. Katter som er brunstige kan også mjaue mye og høyt. Hun gjør dette for å tiltrekke seg oppmerksomheten til nærliggende hannkatter. Katten din mjauer mye fordi hun er brunstig? Da kan det være lurt å sterilisere henne.

  1. Katten din mjauer mye for å få oppmerksomhet

Katter er veldig smarte; fikk de mat eller oppmerksomhet ved å mjaue? Da skjønner de raskt at mjauing er gunstig og atferden blir tillært. Katten din kan mjaue av kjedsomhet, vil ha oppmerksomheten din eller leke. Katter som mjauer mye om natten kan forhindres ved at de lekes med nok i løpet av dagen. Gjør dette på et tidspunkt du velger, ikke når katten din ønsker. Pass også på at du gjør katten sliten en stund før du legger deg ved å la den leke eller jakte mye. Prøv å ignorer mjauingen, så ikke reager på den på noen måte (inkludert ved å kikke eller sukke!), og sørg for at andre familiemedlemmer ikke reagerer på det heller. Gi oppmerksomhet når katten er stille og veloppdragen.

  1. Katten din lider av stress

Katten mjauer mye på grunn av stress. Katter er ekte vaneskapninger. Hvis noe endres i huset, for eksempel nye møbler, en baby i huset eller flytting, kan dette forvirre katten din og forårsake stress. Katten din trenger tid til å venne seg til den nye situasjonen. For å hjelpe med dette kan du bruke CatComfort for å få katten din til å føle seg mer komfortabel. CatComfort inneholder en kopi av kattens feromoner og har en beroligende effekt.

Hva om mjauingen ikke stopper?

Om katten din mjauer mye og det ikke blir bedre etter hvert med tipsene ovenfor? Vurder da å konsultere med en atferdsekspert. Dette høres kanskje litt "tungt ut", men det er ikke så ille. Det er en god sjanse for at de kan hjelpe deg videre takket være deres kunnskap og erfaring. Det fine er at de også ser spesifikt på din situasjon og kan derfor gi helt konkrete råd om hva du kan gjøre best for å få mjauingen under kontroll.