Familiehistorie

From past to present

Beaphars historie går langt tilbake. Selskapet ble grunnlagt i 1942 av mannen som selskapet er oppkalt etter: Bernard Aa (Pharmacie). Etter å ha startet med homeopatiske produkter for hunder og katter, opplevde selskapet betydelig vekst mellom 1950- og 1970-tallet gjennom utvikling og produksjon av de første veterinærmedisinene og pleieproduktene for kjæledyr.

Beaphar's first factory

Oppkjøp

Etter overføringen av ledelsen i selskapet til J. Henk Aa startet en periode hvor det ble gjort mange oppkjøp og Beaphar ble aktiv i flere land, deriblant Tyskland. Ulike produktkategorier ble også lagt til i Beaphars sortiment gjennom oppkjøp.

I 1979 opprettet selskapet en egen FoU-avdeling med laboratorium. Dette tillot selskapet å ta et stort skritt fremover innen veterinærmedisinens verden, og senere, i 1983, førte det til produksjonen av våre første loppehalsbånd for hunder. En ny milepæl fulgte i 1993: Etter åtte år med studier og forberedelser ble de første loppe Spot-On produktene registrert. Beaphar var et av de aller første selskapene med denne registreringen.

Det største oppkjøpet til dags dato fulgte i 1994. Dette gjaldt det britiske firmaet Sherleys, et datterselskap av den sveitsiske kjemikalie- og farmasøytiske giganten Ciba Geigy (Novartis). I 2007 fulgte oppkjøpet av det britiske selskapet Sinclair Animal og Household Care Limited, en produsent av kjæledyrmedisiner og produsent av et komplett utvalg av fiskeprodukter: fiskefôr, vannbehandlinger og medisiner.

Flere oppkjøp fulgte etter det. Beaphar har nå egne salgskontorer i Nederland, Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Belgia, Ungarn, Spania, Polen, Norge og Tsjekkia. I tillegg til sine egne Beapharansatte i disse landene, eksporterer Beaphar sine produkter over hele verden gjennom et stort nettverk av distributører.

Beaphar-Wereldwijd
Beaphar worldwide

Bygger vår fremtid

Beaphars produkter produseres i fire fabrikker i Raalte, Hedel og Gainsborough (Storbritannia). For å støtte veksten av merkevaren Beaphar pågår det for tiden arbeid med bygging av en ny fabrikk i Raalte.

Beaphar-Nieuwbouw-Fabriek
Beaphar new factory

Omfattende produktsortiment

Det nåværende Beaphar produktsortimentet fokuserer på hund, katt, kanin og gnager og fugl. Vi selger også produkter til fisk under vårt datterselskap King British, og vi har også tatt et steg inn på hestemarkedet gjennom nylige oppkjøp av merkevaren Primeval.

For disse dyrene består vårt sortiment i hovedsak av produkter mot lopper og flått for dyret selv og for miljøet rundt, ulike kosttilskudd, melkeerstatninger, tannpleie, produkter for øye og øre og alle slags pleieprodukter, blant annet til pels og hud. 

Henk Aa
Daan Aa