Tips og retningslinjer for bruk av melkeerstatning til gnager og kanin

Det er mange grunner til å håndoppdra eller mate små dyr som kaniner, pinnsvin eller gnagere. Eksempler på dette er hvis dyrene slutter å spise, hvis mor ikke lenger aksepterer ungene sine, hvis mor ikke kan gi nok melk og liknende.

Når du oppdrar dyr for hånd, er det imidlertid alltid viktig å konsultere med en ekspert eller veterinær på forhånd for å avgjøre om medisinsk behandling, som å gi en elektrolyttløsning, er nødvendig.

Beaphar Melkeerstatning til gnager og kanin

Beaphar smådyrsmelk er en komplett melkeerstatning for unge (dverg)kaniner, marsvin, pinnsvin (> 50 gram), chinchillaer, degus, mus, rotter, hamstere og ørkenrotter. Denne melken er spesielt tilpasset behovene til gnagere og kaniner. Melkeerstatningen er også egnet som supplement til morsmelk, ved avvenning og til drektige, diegivende eller syke dyr. Inneholder lett fordøyelige proteiner av høy kvalitet, høyt fettinnhold og redusert laktoseinnhold. Gnager- og kaninmelk inneholder et balansert innhold av fett og essensielle vitaminer og mineraler for den beste starten på livet.

Viktig:

Må ikke brukes på pinnsvin under 50g med mindre det er instruert av en veterinær. Når du oppdrar foreldreløse dyr på en melkeerstatning, bør du først konsultere en veterinær for å diskutere nødvendig medisinsk behandling, for eksempel å gi dem en elektrolyttløsning.

Tilberedningsmetode:

Tilsett Beaphar smådyrsmelk i vann ved 50-60°C med måleskjeen og bland til den er helt oppløst. La melken avkjøles til kroppstemperatur (35-38°C). Etter tilberedning kan melken oppbevares i kjøleskapet i opptil 24 timer. Før du gir melken, varm opp til kroppstemperatur og rist godt.

Å mate:

Det er dessverre ikke mulig å gi nøyaktige daglige mengder for denne melkeerstatningen på grunn av variasjoner i art, alder, størrelse og rase på dyrene som denne dietten er egnet for. Tabellen i pakningsvedlegget inneholder derfor daglige retningslinjer. Vei og kontroller dyrene regelmessig for å overvåke vekst og vekt nøye. Sjekk nøye hvor mye dyret kan drikke. Slutt å mate umiddelbart hvis det kommer melk ut av nesen. Magen er da full eller melkestrømmen er for rask. Fôring og stell av ungdyrene krever ekstra kunnskap og omsorg.