Hond bang in auto

Er hunden redd i bil? Disse tipsene vil bidra til en roligere kjøretur

En hund som er redd for bilen er ofte veldig urolig og kan begynne å pese, skjelve, bjeffe, pipe, sikle og liknende. Om dette er tilfelle er det svært viktig at du viser hunden at det å reise også kan være gøy. Her har du noen tips for å trene inn bilturer steg for steg:

Steg-for-steg-plan for bilredde hunder

  1. La hunden din først venne seg til reiseburet eller sikkerhetsbeltet i huset. Ved bruk av reisebur kan det hjelpe å legge inn favoritteppet- og leken. La hunden utforske i fred. Hvis det går bra og hunden vil inn, øv med lukket dør og bygg opp tiden sakte.
  2. Går steg 1 bra, kan du øve videre i bilen. Start med 5 minutter, går det bra – øver du 10 minutter 4 dager på rad. Slik vil hunden din bli vant til å oppholde seg i bilen. Sørg for at bilen er en fin plass å være og gjør det morsomt med noe smakfullt eller en leke.
  3. Hvis hunden din er rolig og avslappet i bilen, kan du la hunden venne seg til lyden av bilen. Test dette utenfor bilen først. Om hunden forblir avslappet med bilen på, kan du la hunden få sitte i bilen. La bilen gå en stund, men ikke gå noen steder ennå. Igjen, gi leker og godbiter, og belønn hunden din hvis den forblir rolig.
  4. Neste steg er å kjøre et lite stykke til et fint endemål. Velg et sted i nærheten som hunden din virkelig liker, for eksempel en park eller hundepark. Dette sikrer at hunden din lærer at kjøring er gøy! Hvis du kun tar hunden din til veterinæren eller et hundehotell med bil, kan det forklare hvorfor hunden er redd for bilen.
  5. Hvis de korte, morsomme turene går bra, kan du utvide dette ytterligere og kjøre lengre partier med hunden din.


Hvis hunden din på et tidspunkt begynner å vise tegn på stress, gå tilbake til forrige steg og prøv å bygge det opp sakte, men sikkert igjen. Ikke forhast deg!

Hva annet du kan gjøre for å berolige hunden din i bilen

I tillegg til å trene hunden din, finnes det også produkter som kan hjelpe hunden din til å føle seg mer komfortabel i bilen. Beaphar CaniComfort® inneholder en kopi av feromonet tispene produserer når de dier valpene. Dette gir et instinktivt beroligende budskap, selv hos voksne hunder. Det hjelper hunder til å føle seg trygge og mer komfortable. Ved å redusere stress og angst kan det også hjelpe en hund som er redd for bilen til å føle seg mer avslappet under en biltur. CaniComfort® kan derfor også brukes som en støtte under steg-for-steg-planen ovenfor.

Beaphar CaniComfort® Spray er ideell for bruk i bilen, reiseburet, på hundens teppe eller sikkerhetsbelte. Sprayen er effektiv i 5 timer og ideell for et besøk til veterinæren eller en lengre kjøretur. Du bruker sprayen 15 minutter før dere skal inn i bilen. CaniComfort® er også tilgjengelig i Spot-On og Halsbånd hvis du er ute etter et produkt med lengre virketid.